1. 主页 > 经典语录 >

2020中考英语实练:50道翻译句子(附答案)

2020中考英语实练:50道翻译句子(附答案)

第一部分:

1. 这位外国朋友来中国已经半年了。

This foreign friend has _______ _______ China _______ _______ a year.

(答案:been in; for half)

2. 我到火车站时,火车开走了。

The train had left when I _______________the station.

(答案:arrived at / got to / reached)

3. 你曾到过西山农场吗?

Have you ever ______ ___

____ West Hill Farm?

(答案:been to)

4. 老师要求我们保持教室的清洁和安静。

We are_____________________.

(答案:told / asked to keep our classroom clean and quiet)

5. 熊猫在我国受到很好的照顾。

Pandas ______________________ in our country.

(答案:are taken good care of)

6. 一位外籍老师正在我校演讲。

A foreign teacher _______________________ in our school.

(答案:is giving us a talk)

7. 近五年来在西昌已发射了几颗人造卫星。

Several man-made satellites________________ in Xichang in the past five years.

(答案:have been sent up)

第二部分:

1.天色渐晚,我想我们该回家了。

It's ______________, so I think it's time ______________________________.

(答案:getting late; (for us)to go home )

2. 我们怎样才能与邻里和睦相处呢?

How _________________________________ our neighbors?

(答案: to get on / along well with )

3. 足球赛正在进行。同学们迫不及待地打开电视机观看。

The football game is going on. The students _________________ to turn on the TV and watch it.

(答案:can't wait )

4. 我每天早上6:30起床。

I _________ _________ at 6:30 every morning.

(答案:get up )

5. Alice 擅长跳舞。她将来想当个舞蹈家。

Alice is _________ _________ dancing. She wants to be a dancer in the future.

(答案:good at )

6. 学校规定上课不许迟到。

The school rule says, " Don't _________ _________ _________ class."

(答案:be late for)

7. 王楠是世界上最优秀的运动员之一。

Wang Nan is _________ _________ the best _________ in the world.

(答案:one of; athletes )

8. 尽管困难重重,登山队员们还是成功地到达了山顶。

_________ _________ _________ all the difficulties, the climbers reached the top of the mountain successfully.

(答案: In spite of )

9. 我不敢肯定明天她是不是会准时到学校来。

I'm not _______ _______ she'll come to school _______ _______ tomorrow.

(答案:sure whether (if); on time )

10. 她很虚弱,经常感冒。

She is very weak and she often ________ ________.

(答案:catch cold)

11. 医生告诉他戒酒。

The doctor told him to ___________drinking.

(答案:give up)

12. 你应该出去玩,而不是老在屋里呆着。

You should be out playing _______________ staying in the room.

(答案:instead of)

13.不要阻止孩子们尝试他们的新想法。 Don't stop the children ________________________.

(答案: (from) trying out their new ideas)

14. 我请求妈妈不要生我的气了。

I asked my mother________________.

(答案: not to be angry with me )

15. 嘲笑处于困境中的人是不礼貌的。

It's not polite to__________________ those people in trouble.

(答案:laugh at)

第三部分:

1. 向右转,你就会看到一间绿树环绕的屋子。

_______________ and you'll see a house _____________________________.

(答案:Turn right / Take the right turning / Turn to the right ; with / which has green trees around it)

2. 喝杯咖啡怎么样?

________ ________ drinking a cup of coffee?

(答案:How about / What about)

3. 请问,去火车站怎么走?

________ me, how can I ________ to the railway station?

(答案:Excuse, get)

4. 这儿天气很热,为什么不出去散散步?

It's very hot here. ______ _______go out for a walk?

(答案:Why not)

5. 我很高兴又在这儿见到你。

I'm very _______ _______ _______ you here _______.

(答案:glad / happy;to meet / see again)

6. 为何不改去参观猴岛呢?

Why _____go and visit the Monkey Island_____?

(答案:not, instead)

7. 请问去电影院怎么走?

Excuse me, _______________the cinema?

(答案: which is the way to / how can I get to / could / can you tell me the way to / could / can you tell me how I can get to )

8. 你最好不要走路去,太远了。

____________________ walk there. It's too far away.

(答案:You'd better not)

9. 你认为泉城广场和新建的泉城路怎么样?

_________do you ______________the Quancheng Square and the new Quancheng Road?

(答案: What; think of / about)

10. 你给我这么多帮助,你真好。

________________ to give me so much help.

(答案:It's nice of you )

11. 请在第三个十字路口向左拐弯。

Please turn left at the________________.

(答案:third crossing)

12. 不久我们就会再次见面的。

It won't be _____ ______ we see each other again.

(答案:long before )

13. 请你告诉我怎样去邮局,好吗?

Could you ______ me _______ to the post office, please?

(答案:tell; how to get )

 第四部分:

1. 李平昨晚花了半小时做功课。

_______________ Li Ping ___________________ his homework last night.

(答案:It took; half an hour / thirty minutes to do / finish)

2. 那所新学校美丽得像个大花园。

That new school is ______________ that it _______________.

(答案:so beautiful; is / looks like a big garden.)

3. 当球迷们看到贝克汉姆的时候,他们如此激动以至于大喊大叫。

When the football fans saw Beckham, they got _______ excited _______ they cried out.

(答案:so; that)

4. 秋天的天气不冷也不热。

It is _______ _______ _______ _______ _______ _______in autumn.

(答案:neither too hot nor too cold)

5. 你最好脱掉你的外套。

You'd better ________ ________ your overcoat.

(答案:take off)

6. 她不仅会说英语,还会说汉语。

She can speak _________English _________ Chinese.

(答案:not only; but also)

7. 我认为这所房子不够大。

I _____ _______ the house is big enough.

(答案:don't think)

8. 他跑得如此之快,以至于我都赶不上他。

He ran_____ fast_______ I couldn't catch up with him.

(答案:so; that)

9. 昨晚玛丽11点才睡觉。

Mary did _______ go to bed _______ eleven o' clock last night.

(答案:not; until )

10. 建造这座立交桥将花费工人们一年多时间。

It will________ the workers over a year________ ________ the fly-over.

(答案:take; to build)

11. 外面正在下大雨,你最好呆在家里。

It's raining heavily outside. You'd________ at home.

(答案:take, to build; better stay )

12. 我想能尽快看到他。

I would like to see him ____ _____ as possible, please.

(答案:as soon)

13. 如果今晚他们外出散步,我也去。

If they go out for a walk this evening, _____________.

(答案:so will(shall) I )

14. 孩子们对科学越来越感兴趣了。

Children are becoming _____________ in science.

(答案:more and more interested)

15. 他是一个好人,与每个人都相处得很好。

He is such a kind man _____________.

(答案: that he gets on well with everyone)

16. 她和我都不正确。

_____ she nor I _____ right.

(答案:Neither; am)

17 ) 我们觉得晚上出去是危险的。

We find_____ _______to go out at night.

(答案:it dangerous)

18. 我认为在短时间内学好一门外语很难。

I _________it ________ to learn a foreign language well in a short time.

(答案:think; hard /difficult)

19. 乘公共汽车去那里需要我们20分钟。

I takes _____twenty _____to go there by bus.

(答案:us; minutes )

20. 在强烈的光线下看书不好。

_______________ us to read in strong light.

(答案:It's bad / not good for)

21. 每个人都保持健康是很重要的。

It's very important for everybody _______ _______healthy.

(答案:to keep)

22. 他说得太快了,别人听不懂。

He spoke too fast to_____ himself______.

(答案:make, understood )

23. 天气如此寒冷,以至于我们都呆在家里。

It's __________cold _________ we _________ stayed at home.

(答案:so; that; all)

24. 你最好不要在早饭时间去看他。

You ______ ____ _______ ______ to see him at breakfast time.

(答案: had better not go )

转载请注明出处,本文地址: http://www.juhuixingcn.com/jdyl/37961.html